24 nov. DIA MUNDIAL DEL DIETISTA-NUTRICIONISTA
Avui és el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista i el tema escollit són les llegums. Sabies que a l’antic testament, ja es feia referencia a les llegums com a aliment nutritiu?
“… el profeta Daniel (que era jueu), quan estava a la presó, va demanar que per menjar li servissin només llegums i aigua enlloc de carn i alcohol com a la resta….” (Antic Testament, llibre de Daniel, capítol 1, versicles 1 a 16)
Les llegums contenen vitamines del grup B, minerals tan importants com el ferro, el calci, magnesi, potassi o fòsfor, NO contenen colesterol i tampoc contenen gluten, cosa que les fa aptes per persones amb celiaquia.
Raons per consumir llegums:
- Són font de proteïnes d’origen vegetal
- Són econòmiques (1,69 euros per quilo)
- Es poden conservar durant llargs períodes de temps sense que perdin les seves propietats
- Són molt versàtils a la cuina, en guisats, amanides, germinades, en forma d’hamburguesa….
- Són sostenibles, el seu cultiu fomenta l’agricultura sostenible i la protecció del sòl
- El seu consum regular, a diari, ofereix beneficis per la salut. Es pot associar a una disminució del risc de malaltia isquèmica del cor
- Pot ajudar al control de la hipertensió arterial, tant en hipertensos com en normotensos, així com a la disminució del colesterol LDL
- Pot associar-se a una disminució del risc de patir càncer colorectal
- Es pot traduir en una major pèrdua de pes quan s’inclouen en dietes d’aprimament
- Pot ajudar al manteniment del pes corporal
I si t’agraden les llegums i no saps com introduir-les en el teu dia a dia, posa’t en contacte amb la teva dietista-nutricionista, que és la professional adequada en l’exercici de l’educació alimentària.
Betula Alba disposa de servei de Nutrició. Demana per la nutricionista i estaré encantada de poder-te ajudar a millorar els teus hàbits d’alimentació.
Cristina Mir Balagueró
Nutricionista col. CAT000703