14 jul. ELS CÒCTELS DE BETULA ALBA
Amb aquestes temperatures ve de gust seure en una terrassa al capvespre i gaudir d’un bon còctel .
Però si encara no estàs de vacances o prefereixes quedar-te a casa, des de Betula Alba t’oferim la possibilitat de preparar-te tu mateix un còctel amb gust d’estiu.
La paraula original prové del francès en què ” coq ” es tradueix com gall i Tail com cua, perquè era costum decorar aquestes begudes amb llargues plomes de les cues dels galls .
De la mà del nostre especialista en còctels de la Tabola , Kiko Corbella , us animem a que prepareu els vostres propis còctels .
SAN FRANCISCO
Sucs de fruites ( predominant el de taronja )
Granadina 2 rajolins
Soda , fins omplir
Glaçons de gel
1 rodanxa de llimona, llima i taronja ( per decorar )
Es barregen i s’agiten tots els ingredients i es serveix a la copa preparada .
MOJITO
Rom Anyenc
6 Cullerades de cafè de sucre bru
4 Llimes
Fulles de Menta
Seven Up o Ginger Ale
Afegeix el sucre i el suc de la llima directament al got.
Afegeix les fulles de menta aixafades (la clau és no trencar les fulles, sinó deixar anar els seus olis essencials). Posar el gel, afegir el rom anyenc i completar amb Seven Up o Ginger Ale.
GIN TONIC
Ginebra al gust
Tònica
Glaçons de gel
Espècies diverses al gust
Des de la Tabola us proposem les novetats de Gin tonic:
– Fresc i picant: Ginraw, ginebra feta a Barcelona elaborada amb poma Smith granny (dóna frescor) i gingebre (aporta picant i aroma), pebre rosa i twist de llima.
– Aromàtic i intens: Nordés, ginebra feta a Galícia amb raïm albariño on la peculiaritat és que un dels seus botànics és una alga marina (salicòrnia), preparada amb fulla de llorer, gingebre, twist de llima i carpaccio de raïm.
– Especiat i oriental: la Opihr, ginebra molt aromàtica en al que espècies es refereix, original de l’Índia, preparada amb coriandre, cardamom, gingebre i pebre rosa.
És imprescindible prendre-ho en copa de “balón” prèviament refredada i amb grans glaçons de gel.
Serveix l’alcohol en la seva justa mesura per aconseguir que arribi a la seva temperatura òptima.
Afegeix ingredients aromàtics (cítrics, llavors, flors, etc.) perquè les aromes es barregin amb l’alcohol i desprenguin seva fragància.
Remou amb un sol toc de dalt a baix la cullera per barrejar els ingredients.
Espera 30 segons perquè es fonguin tots els ingredients.
Afegeix la teva decoració.
“El cocktail és una barreja estimulant a base d’un alcohol, amargs, sucre i aigua”. La barreja, d’elegant aparença, ha de contenir abundant gel per rebaixar el seu fort sabor lenta i suaument; beure amb tranquil·litat, deixant que es combinin bé tots els sabors mentre es fon el gel”
Ja pots començar a practicar a casa , però si et ve de gust provar l’última creació del nostre especialista Kiko, acosta’t a la nostra terrassa i gaudeix d’un xupito de tequila amb esferificació de llimona i escuma de sal … .mmmh